MLP: Fotografiranje djece i fotografiranje obitelji

MLP: Fotografiranje djece i fotografiranje obitelji

Go to content
Što obući?

Pitanje iz naslova mnogim mamama će zadati male glavobolje. Kako bi Vas što više rasteretila briga oko odjeće te pripomogla da fotografije vaše obitelji budu što autentičnije mom radu, pripremila sam par smjernica.
Naravno, predloženo nije uvjet, već samo preporuka i nešto čime se i sama vodim pri odabiru odjeće za svoju djecu kada ih fotografiram.
   • Kada fotografiramo više članova obitelji, najzahvalnije ih je obući u jednobojne artikle, ali ne sve članove obitelji u identičnu boju.
   • Za jednog ili najviše dva člana poželjno izabrati uzorak, print ili teksturu.
   • Zemljani tonovi (bež, smeđa) te boje prirode (maslinasto zelena, bordo, ciglasto-narančasta) su jako zahvalni za fotografiranje.
   • Lanena odjeća, prirodni pamuk...
Na primjeru ispod vidimo prijedlog skladno odjevene obitelji mama nosi haljinu s cvjetnim printom dok su otac i kćer obučeni u artikle zemljanih boja.
Mama

Kad krećemo sa stiliziranjem, krećemo od mame. Preporučam haljine i to što duže kako bi mogli opušteno trčati, vrtjeti se, sjedati.
Najčešće za mame odabiremo artikle s printom ili teksturom.
Imajte u vidu da vas veći uzorci čine većima, manji manjima.
Lijepo izgedaju gola ramena, suknje sa zanimljivim rubovima...
Također budite slobodni dodati detalje: šešir, šal, ogrlica...

U ponudu sam dodala nekoliko haljina koje smatram fotogeničnima. Nadam se da će vam se svidjeti. Dosta su prilagodljive. Ukoliko ne želite obnažiti ruke i leđa, imamo kardigane i nekoliko haljina s rukavima.

Haljine na izbor:
Napomena:
Ukoliko ćete koristiti haljine s otvorenim leđima, predlažem silikonske samostojeće grudnjake (http://pinkypetals.com/pinky-petals-cover-ups.html )


Tata

Tate je nabolje pojednostaviti.
Bijela ili majica prirodne boje s ovratnikom. Može i košuljica.
Bermude u kaki ili kamel smeđoj te tamnoplavoj boji vrlo su zahvalne.


Djeca

Za djecu najrađe preporučim HM i Zaru. Imaju jednostavne lijepe boje I krojeve, za razliku od većine trgovina koje nude jarke boje I blješteće printeve. Naravno da je i ormar moje djece pun takve odjeće. Kod fotografiranja se ipak rađe odlučujem za jednostavnost, kako printevi ne bi previše odvlačili pozornost na fotografijama.


On line asistent

Ukoliko i dalje niste sigurni što ćete s odjevnim kombinacijama, nudim vam "On line assitenta". To je novost za koju sam uvjerena da će vam uvelike pomoći.

Ukoliko se odlučite za tu opciju, kliknite na donje dugme s linkom i bit ćete prebačeni na stranicu "Style & Select" na čijem dnu pronađite dugme START STYLING, kliknite ga i u novom prozoru prijavite se koristeći kod (šifru): s3q00q1s.
Potom ćete odgovoriti na par pitanja (starost, veličina, članovi obitelji...) i onda će vam on-line stilist (aplikacija) predložiti odjevnu kombinaciju za svakog člana te konkretne artikle i trgovine.
Naravno da ne morate kupovati novu odjeću. Ovo vam može pomoći da dobijete sliku što ide s čim te u kojem smjeru možete ići pa onda “prekopati” ormar i pronaći nešto u tom stilu. Tamo sigurno već imate puno toga.

I na kraju, tu sam i ja; za sve vaše nedoumice.
©2018. by Marina Loves Photography
Obrt za fotografsku djelatnost,
vl. Marina Vojnović, Krstova 18, Osijek
+385 98 913131316


Back to content